facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Baner_Ohrid-

Шекеринска: И експертската и политичката јавност во Македонија се обединети во пораката дека членството во НАТО за Македонија значи зголемена безбедност, зголемена предвидливост и во исто време шанси за поголем економски раст

Shekerinska: Edhe publiku ekspert dhe politik në Maqedoni janë të bashkuar në mesazhin se anëtarësimi i Maqedonisë në NATO do të thotë rritje e sigurisë, rritje e parashikueshmërisë dhe në të njëjtën kohë mundësi për rritje më të madhe ekonomikeШекеринска: И експертската и политичката јавност во Македонија се обединети во пораката дека членството во НАТО за Македонија значи зголемена безбедност, зголемена предвидливост и во исто време шанси за поголем економски раст

„Помеѓу фактите и фикцијата – што ќе донесе пристапувањето на Македонија во НАТО“ е насловот на денешната дебата и презентација на два независни истражувачки труда за ефектите од пристапувањето на нашата држава во Алијансата, која ја организираше Институтот за европска политика, а ја отвори министерката за одбрана Радмила Шекеринска. Министерката Шекеринска на почетокот од своето […]