НГШ Галерии

Visit to the RACVIAC Centre in ZagrebVizitë e shefit të ShP të ARM-së në Qendrën RACIAVIC në ZagrebПосета на RACVIAC Центарот во Загреб

Посета на RACVIAC Центарот во Загреб

At the 15th A5 CHOD Conference in Zagreb, CroatiaShShP, gjeneral-major Koteski na Konferencën e 15-të të Shefave të Shtabeve të përgjithshme nga vendet-anëtare të A5 në ZagrebНа 15. Конференција на Началниците на Генералштабовите од земјите-членки на А5 во Загреб

На 15. Конференција на Началниците на Генералштабовите од земјите-членки на А5 во Загреб

Visit to the Armed Forces of Bosnia and HerzegovinaVizitë oficiale  e ShShP të ARM-së në Forcat e armatosura në BdheHОфицијална посета на НГШ на АРМ на Вооружените сили на БиХ

Официјална посета на НГШ на АРМ на Вооружените сили на БиХ

Donation handover from the Republic of Turkey to the ARMDorëzim i donacionit të R.së Turqisë për ARM-nëПримопредавање на донација од Република Турција за АРМ

Примопредавање на донација од Република Турција за АРМ

Visit by the Minister of CultureVizitë e ministres së kulturësПосета на министерката за култура

Посета на министерката за култура

Visit by the Chief of the Armed Forces of the Rep. of Slovenia, Major General Alojz SteinerVizitë e shefit të FA të R. së Sllovenisë gjeneral-major Alojz ShteinerПосета на началникот на ВС на Р. Словенија генерал-мајор Алојз Штеинер

Посета на началникот на ВС на Р. Словенија генерал-мајор Алојз Штеинер

Visit by the Commander of the Vermont National Guard, Major General Michael DubieVizitë e komandantit të GN të Vermontit gjeneral-major Majkëll DubiПосета на командантот на НГ на Вермонт генерал-мајор Мајкл Дуби

Посета на командантот на НГ на Вермонт генерал-мајор Мајкл Дуби

Meeting with Commanders of the echelons that participated in the parade of the Independence DayTakim me komandantët e eshalonit të cilët morrën pjesë në paradën e Ditës së pavarësisëСредба со командантите на ешалоните кои учествуваа на парадата на Денот на независноста

Средба со командантите на ешалоните кои учествуваа на парадата на Денот на независноста

Celebration by the 1st Mechanized Infantry BrigadeKremtim i Ditës së brigadës së parë këmbësorike të mekanizuarПрослава на Денот на 1.мпбр

Прослава на Денот на 1.мпбр

Independence DayDita e pavarësisëДен на независноста

Ден на независноста

The Minister of Defence and the CHOD visiting the Ilinden BarracksMinistri i mbrojtjes dhe shefi i ShP në vizitë në kazermën “Ilinden”Во посета на касарната „Илинден“

Во посета на касарната „Илинден“

The Day of the ARM and handover of duty Chief of General Staff of the ARMDita e ARM-së dhe dorëzimi i detyrave  ShShP të ARM-sëДен на АРМ и примопредавање на должноста НГШ на АРМ

Ден на АРМ и примопредавање на должноста НГШ на АРМ