MD Galleries

Image gallery - Minister Shekerinska visit to Republic of SloveniaFotogaleri - Vizita e ministres Shekerinska në Republikën e SllovenisëФотогалерија - посета на министерката Шекеринска на Република Словенија

Image gallery – Minister Shekerinska visit to Republic of Slovenia

Official meeting of the Ministers of Defence of Macedonia and Albania, Shekerinska, Kodheli in TiranaTakim zyrtar midis ministreve të mbrojtjes të Maqedonisë dhe Shqiperisë, Shekerinska, Kodheli në  TiranëОфицијална средба на министрите за одбрана на Македонија и Албанија, Шекеринска, Кодели во Тирана

Official meeting of the Ministers of Defence of Macedonia and Albania, Shekerinska, Kodheli in Tirana

Photo Gallery – Blood donation activity on the occasion of 25 years of the Army of the Republic of MacedoniaFotogaleri - Aksion për dhurimin e gjakut me rastin e 25 vjetorit të Armatës së Republikës së MaqedonisëФотогалерија - Крводарителска акција по повод 25 години Армија на Република Македонија

Photo Gallery – Blood donation activity on the occasion of 25 years of the Army of the Republic of Macedonia

Radmila Shekerinska - Jankovska takes over the post of Minister of Defence of the Republic of MacedoniaРадмила Шекеринска – Јанковска ја презема функцијата Министер за одбрана на Република Македонија

Radmila Shekerinska – Jankovska takes over the post of Minister of Defence of the Republic of Macedonia

Minister Jolevski on a meeting with the Polish Ambasador, Jacek MultanowskiМинистерот Јолевски на средба со полскиот амбасадор, Јацек Мултановски

Minister Jolevski on a meeting with the Polish Ambasador, Jacek Multanowski

Minister Jolevski meets the Ambassador of the Kingdom of the Netherlands to the Republic of Macedonia, Mariet ShurmanTakim i ministrit Jolevski me ambasadoren e Mbretërisë së Holandës në Republikën e Maqedonisë, Mariet ShurmanСредба на министерот Јолевски, со амбасадорката на Кралството Холандија во Република Македонија, Мариет Шурман

Minister Jolevski meets the Ambassador of the Kingdom of the Netherlands to the Republic of Macedonia, Mariet Shurman

Macedonia and Hungary are committed to the development of mutual cooperationMaqedonia dhe Hungaria jane te perkushtuar në zhvillimin e bashkëpunimit të ndërsjellëМакедонија и Унгарија се посветени на развојот на меѓусебната соработка

Macedonia and Hungary are committed to the development of mutual cooperation

The new Minister of Defence, Zoran Jolevski, has taken over the function from his predecessor, Talat XhaferiMinistri i ri Jolevski merr detyrën nga paraardhësi i tij Talat Xhaferi Новиот министер за одбрана Зоран Јолевски ја презема функцијата од неговиот претходник Талат Џафери

The new Minister of Defence, Zoran Jolevski, has taken over the function from his predecessor, Talat Xhaferi

Presentation of the new uniform for the ARMPrezantim i uniformës së re të ARM-sëПрезентација на новата службена униформа за АРМ

Presentation of the new uniform for the ARM

Ministri Xhaferi realizoi takim me përfaqësuesin special të Sekretarit Gjeneral të OKB-së, DjuМинистерот Џафери оствари средба со специјалниот претставник на генералниот секретар на ООН, Дју

(Untitled)

EXAMPLE FOR SUCCESSFUL BILATERAL COOPERATION – US DONATION FOR THE ARMY OF THE REPUBLIC OF MACEDONIAShembull i bashkëpunimit të suksesshëm bilateral – Donacion nga SHBA për Armatën e Republikës së MaqedonisëПример за успешна билатерална соработка – донација од САД за Армијата на Република Македонија

EXAMPLE FOR SUCCESSFUL BILATERAL COOPERATION – US DONATION FOR THE ARMY OF THE REPUBLIC OF MACEDONIA

Bashkëpunimi i ndërsjellë – prioritet në agjendat e Republikës së Maqedonisë dhe Malit të Zi Меѓусебната соработка – високо на агендите на Република Македонија и на Црна Гора

(Untitled)