Заменик министерот за одбрана Беким Максути за одбрана на Денот за високи гости за вежбата Eagle VI

На покана на Командантот на Косовските Безбедносни Сили генерал потполковник Рахман Рама, заменик министерот за одбрана Беким Максути во Приштина, Република Косово, присуствува на Денот за високи гости за вежбата „Орел VI“. На настанот од ГШ на АРМ присуствуваат и Директорот на ГШ на АРМ генерал-мајор Димче Петрески и полковник Скендер Битиќи.

На вежбата „Орел VI“ која се реализира во периодот од 03-12. мај,  учествуваат и осум припадници на АРМ. Вежбата има регионален карактер и на истата учествуваат претставници на армиите на земјите од регионот

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail