Ministrja Shekerinska u takua me një delegacion nga Kina, i udhëhequr nga nënkryetari i Komitetit Kombëtar i Këshillit Kinez Politik dhe Konsultativ të Kongresit të 13-të Kombëtar, Xhang Çingli

Sot në hapësirat e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, u zhvillua një takim midis zëvendëskryeministres së Qeverisë së Republikës së Maqedonisë dhe ministre e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska dhe nënkryetarit të Komitetit Kombëtar të Këshillit Kinez Politik dhe Konsultativ të Kongresit të 13-të Kombëtar, Xhang Çingli.

Gjatë takimit u theksuan marrëdhëniet e shkëlqyera midis dy vendeve dhe popujve të bazuara në besimin dhe respektin reciprok.

Zëvendëskryeministrja e Republikës së Maqedonisë dhe ministre e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska, përshëndeti bashkëpunimin që Republika e Maqedonisë dhe Republika Popullore e Kinës po ndjekin në fushën e ekonomisë, kulturore dhe të arsimit. Iniciativa 16 + 1, të cilën Shekerinska e vlerësoi di një shembull pozitiv i rolit që mund të ketë një vend dhe ekonomi e madhe si Republika Popullore e Kinës në kontekstin e bashkëpunimit rajonal të zgjeruar. Poashtu përshëndeti dhe u falënderua për bashkëpunimin në fushën e mbrojtjes.

Shekerinska shprehu mirënjohje për mbështetjen e Ambasadës së Republikës Popullore të Kinës dhe bashkëpunimin e mirë me ambasadorin dhe atasheun ushtarak.

Nënkryetari i Komitetit Kombëtar të Këshillit Kinez Politik dhe Konsultativ në Kongresin e 13-të Kombëtar, Xhang Çingli falënderoi për pritjen e ngrohtë në Republikën e Maqedonisë dhe theksoi se ai është i impresionuar nga bukuritë e vendit, krahasuar metaforikisht vizitën në rajonin e Ohrit me lëvizje përmes një imazhit artistik.

Ai ka përshëndeti, siç tha, dinamikën e zhvillimit dhe ndryshimeve pozitive në shoqërinë maqedonase dhe gatishmërinë e Qeverisë për të përmirësuar jetën e qytetarëve në vend. Ai informoi për masat e ndërmarra nga Republika Popullore e Kinës për të luftuar varfërinë dhe për suksesin e arritur në këtë fushë, si dhe hapat e ndërmarrë në kontekstin e arritjes së rritjes së shpejtë ekonomike.

Çingli u zotua për të rritur bashkëpunimin në të gjitha fushat, veçanërisht në fushat e ekonomisë, kulturës dhe turizmit, dhe falënderoi për zhvillimin e bashkëpunimit midis dy vendeve në mbrojtje. Ai përshëndeti iniciativën 16 + 1 dhe rezultatet e takimit të fundit në Sofje, ku kryeministri Zoran Zaev u takua me Kryeministrin e Republikës Popullore të Kinës Keqiang, i cili konfirmoi gatishmërinë e të dy vendeve për të hapur perspektivat për thellimin e bashkëpunimit ekonomik.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail