Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska në takim ministror në selinë e NATO-s në Bruksel

Me ftesë të Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg, ministrja e mbrojtjes, Radmilla Shekerinska sot morri pjesë në një takim të ministrave të mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO-s dhe vendeve pjesëmarrëse në misionin ” Mbështetje e Vendosur “. Në takim, ministrat e mbrojtjes rishikuan situatën e sigurisë në Afganistan dhe diskutuan zhvillimin e mëtejshëm të operacionit të NATO-s në Afganistan, ” Mbështetje e Vendosur “.

Ministrja Shekerinska theksoi angazhimin e Republikës së Maqedonisë në përkrahjen e përpjekjeve të NATO-s për të promovuar kapacitetet demokratike të Afganistanit dhe njoftoi rritjen e mëtejshme të kontributit të Republikës së Maqedonisë në operacionet e NATO-s.

“Në frymën e angazhimit tonë ndaj vlerave që ndajmë me NATO-n, Qeveria e Republikës së Maqedonisë ka marrë një vendim për të rritur kontributin tonë në Afganistan në 2018 me 20 përqind,” tha Sekerinska.

Ministrja gjithashtu përmendi synimet strategjike të Republikës së Maqedonisë për anëtarësimin në NATO dhe njoftoi për një ritëm dhe reforma më të forta drejt përmbushjes së kritereve dhe standardeve të NATO-s.

“Zgjedhjet e mbajtura me sukses kanë treguar se Republika e Maqedonisë mund të japë rezultate. Ne jemi të vetëdijshëm se anëtarësimi i plotë në NATO duhet të meritohet. Në këtë kontekst, unë ju siguroj se Republika e Maqedonisë do të tregojë përparim në të gjitha fushat në të cilat Aleanca zbuloi probleme në të kaluarën. Qëllimi ynë është që Republika e Maqedonisë të bëhet vendi i 30-të anëtar i NATO-s, “tha ministrja.

Në margjinat e takimit, ministrja Shekerinska kërkoi mbështetjen për anëtarësimin në NATO të Republikës së Maqedonisë nga Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Rose Gothemeler; Sekretari amerikan i Mbrojtjes, James Matisse; nga Ministrat e Mbrojtjes të Republikës Federale të Gjermanisë; Ursula von der Leuen; e Mbretërisë së Norvegjisë, Frank Bake – Jensen dhe R. Italisë, Roberta Pinotti. Ministrja gjithashtu u takua edhe me ministrin malazez të mbrojtjes, Predrag Boskovic; të R. Shqipërisë, Olta Xhaçka dhe BeH, Marina Pendesh.

Me ftesë të Ministrit të Mbrojtjes së Gjermanisë, Ursula von der Lleëen, ministrja mori pjesë në një takim e vendeve që me kapacitetet dhe forcat e tyre kontribuojnë në Komandën për Trajnim, Këshillim dhe Asistencë – në Veri të Afganistanit.

Në takim ministrja falënderoi për bashkëpunimin aktiv dhe mbështetjen e Gjermanisë në kuadër të kësaj Komande dhe shprehu edhe një herë përkushtimin e Qeverisë për kontributin afatgjatë për ruajtjen e paqes, sigurisë dhe stabilitetit, jo vetëm në rajonin euro-atlantik, por dhe më gjerë.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail