Oдбраната во 2018 низ фотографии

Поканата за членство во Алијансата, завршувањето на пристапните разговори за членство, поддршката од клучните светски политички авторитети, покачувањето на буџетот и на платите за припадниците на АРМ, одбранбените реформи, приемот на 375 нови професионални војници, усвојувањето и имплементацијата на значајни стратегиски документи, опремувањето на припадниците на АРМ, отвореноста кон јавноста…

Сето тоа ја одбележа 2018-тата година во одбранбениот сектор.

Во продолжение се фотографиите од дел од активностите на министерката Шекеринска, годинава.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail