Ministrja Shekerinska në Bruksel në takime me Mogherini dhe Hahn: Maqedonia duhet të shpërblehet me fillimin e negociatave

Sot, në ditën e dytë të vizitës në Bruksel, zëvendëskryeministrja dhe ministrja E Mbrojtjes Radmilla Shekerinska së bashku me ministrin e jashtëm Nikola Dimitrov u takuan me Përfaqësuesin e Lartë të Politikës së Jashtme dhe të Sigurisë së BE-së Federica Mogherini dhe Komisionerin për Lagjen e Mirë politikë dhe zgjerim, Johannes Hahn. Në takimet u diskutuan ngjarjet në Maqedoni dhe në rajon.

Ministrat informuan dyshen evropiane për zhvillimin e suksesshëm të procesit parlamentar të ndryshimeve kushtetuese, si dhe që fazat janë duke u zhvilluar dhe për fazat që vijojnë për të plotësuar kriteret e mbetura për anëtarësim të Maqedonisë në NATO dhe fillimin e negociatave me BE-në. Me këtë rast është konstatuar se Maqedonia po lëviz në një drejtim pozitiv, plotëson kriteret e përcaktuara, dhe se BE-ja dhe NATO-ja duhet të njohin përpjekjet dhe arritjet për të mundësuar që vendi të lëviz drejt hapave të ardhshëm drejt integrimit evropian.

Shekerinska gjithashtu i dorëzoi një letër Përfaqësuesit të Lartë Mogherini për bashkëpunim midis Ministrisë së Mbrojtjes dhe BE-së në trajtimin e kërcënimeve hibride. Letra thekson se vendi ynë ka ngritur tashmë analiza kombëtare të zbulimit të burimeve të rreziqeve dhe ekspozimit të mundshëm ndaj kërcënimeve të tilla dhe se ajo mbështet të gjitha aktivitetet e koordinuara të BE në këtë drejtim.

Më parë, zëvendëskryeministrja dhe ministre e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska morën pjesë në konferencën e 11-të vjetore të organizuar nga Fondacioni Gjerman për Shkencë dhe Politikë, e cila shqyrtoi politikën e jashtme dhe të sigurisë së BE-së vitin e kaluar dhe integrimin e vendeve të rajonit. Në konferencë, Shekerinska përcolli pritjet e Maqedonisë lidhur me zgjerimin e BE.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail