ВА Вести

The Military Academy associate member of the Shtip UniversityВоената академија придружна членка на Штипскиот универзитет

Воената академија придружна членка на Штипскиот универзитет

Министерот за одбрана Зоран Коњановски и ректорот на Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип, д-р Саша Митрев денеска потпишаа договор со кој Воената академија станува придружна членка на Штипскиот универзитет. – По подолго време ја возобновивме Воената академија. Сметавме дека е добро Академијата да биде придружна членка на некој универзитет и затоа се определивме за Универзитетот […]

Прес-конференција на министерот за одбрана, Зоран Коњановски: Воената академија почнува со работа во учебната 2009/2010 година

Во Воената академија во скопската касарна „Гоце Делчев“, по шест години пауза, во учебната 2009/2010 година ќе бидат запишани нови над 30 студенти.