shtit

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Министерот Јолевски говореше на    конференција во Сенатот на САД посветена     на глобалниот тероризам и сајбер-заканите

Министерот Јолевски говореше на конференција во Сенатот на САД посветена на глобалниот тероризам и сајбер-заканите

Во рамки на форумот министерот Јолевски имаше свое обраќање каде истакна дека Балканот припаѓа на Евроатлантскиот регион и неговата безбедност е неделива од безбедноста на Европа. Глобалните закани и предизвици силно се испреплетени и влијаат на заедничката безбедност. Тој укажа на потребата од интензивирање на соработката на безбедносните структури во Европа со цел поефикасно справување […]

Медиуми, критериуми и стандарди

Центарот за обука на пилоти, како единствена институција која овозможува врвна обука и едукација за професионални воени пилоти функционира веќе неколку години. Пишувавме и известувавме за сите настани поврзани со работата на овој значаен Центар – за неговото отворање, за неговите капацитети, наставниот кадар, програмите кои се изучуваат и бевме присутни на отворените денови кои […]

Унапредување на интероперабилноста помеѓу специјалните единици  на Република Македонија и на САД

Унапредување на интероперабилноста помеѓу специјалните единици на Република Македонија и на САД

Во Касарната во Ѓорче Петров се одржа заедничка вежба на припадници од Полкот за специјални операции на АРМ, специјалните единици на МВР и специјалните единици на САД. Оваа вежбовна активност  е прва која се спроведува оваа година според заедничките програми за обука и тренинг на припадниците на Армијата, и е резултат на повеќегодишните активности кои […]

ИНФО