Македонски Блесок 07

СООПШТЕНИЈА
  • Сценарио и фази на вежбата „Македонски Блесок – 07

    06-04-2011

    Сценарио Сценариото за вежбата „Македонски Блесок – 07“ е дизајнирано единствено за изведување на вежбата. Сценариото е измислено без намера да претстави некоја постоечка или потенцијална светска ситуација или некоја планирана ситуација. Модицифираната мапа на Република Македонија и нејзините соседи се користат за измисленото сценарио. Во сценариото се користат вистински топоними на Република Македонија. Според […]

  • Општи информации

    06-04-2011

    НАЗИВ НА ВЕЖБАТА: - МАКЕДОНСКИ БЛЕСОК 07 ФОРМА НА ВЕЖБАТА: - „ВЕЖБА СО ЕДИНИЦИ“ или LIVEX СТЕПЕН: - МИРОВНИ ОПЕРАЦИИ ТИП: - СИТУАЦИОНА-ТАКТИЧКА ВЕЖБА ВРЕМЕ НА ИЗВЕДУВАЊЕ: - 08 АПРИЛ ДО 15 АПРИЛ 2011 година МЕСТО НА ИЗВЕДУВАЊЕ: - АП „КРИВОЛАК“ ВЕЖБАТА ЈА ПЛАНИРА: - Здружено-Оперативна Команда (ЗОК) ВЕЖБАТА ЈА РЕАЛИЗИРА: - 1.механизирана пешадиска бригада […]

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail