Главен подофицер на АРМ

Наредник Драган Стојановски

glavenpodoficerdraganstojanovski
Дата и место на раѓање:
08 Мај 1974 година, Скопје, Република Македонија

Воено образование:

Средно Воено Училиште (СВШ РВ и ПВО ”Рајловац” – Сараево) 1989 – 1992
Дополнително воено школување – Скопје 1992-1993
Курс за инструктори – 2004
Курс за операции – 2006
Курс за НАТО комуникациски и информатички системи, Скопје 2007
Курс за прв подофицер во чета, Велес 2008
Курс за ОМЛТ – Хохенфелс, Германија – 2008
Курс за боречки вештини, Ел Пасо, САД 2011
Академија за Главни Подофицери во Ел Пасо, САД 2010-2011

Воена кариера:

Командир на одделение 1993-2006
Прв Подофицер во чета 2006-2007
Аѓутант на Началникот на Генерал Штаб на АРМ 2007-2008
Главен Подофицер во Баталјон за врски 2008- 2011
Главен Подофицер на АРМ од 24.10.2011

Унапредувања:

Водник 1993 -1996
Водник 1 класа 1996 – 2000
Постар водник 2000 – 2004
Постар водник 1 класа 2004 – 2009
Наредник 2009

Мисии:

Авганистан-ОМЛТ Март 2008-Септември 2008

Странски јазици:
Англиски, Српски, Хрватски

Брачна состојба: оженет и татко на 2 деца

Хоби:
Шах и читање на книги, пливање

Контакт:
тел.: +389 2 328 2048
e-mail:dragan.stojanovski @ arm.mil.mk
stojanovsdragan @ yahoo.com

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail