Македонски блесок 08

 • Успешен завршеток на вежбата Македонски „Блесок 08“

  DSC04187_resize21-10-2011

  Денес, 20 Октомври 2011 година, заврши самооценувањето  Ниво-1 и Ниво-2, согласно Концептот за оперативни способности /ОCC/. Согласно планот и сценариото за реализација на вежбата пешадиска чета  од 1.механизиран пешадиски баталјон/2.механизирана пешадиска бригада каде беше вклучен и водот од Војската на Р.Србија ги реализираше следните активности: ескортирање на хуманитарен конвој со реакција на импровизирана експлозивна направа,воспоставување […]

 • Започна оценувањето на ,,Македонски Блесок 08“

  samoocenuvanje-mk-blesok-08_DSC0396718-10-2011

  Денес започна оценувањето на пешадиската чета од 1.механизиран пешадиски баталјон од составот на 2.механизирана пешадиска бригада (мпбр), во која е вклучен и водот од Војската на Република Србија и декларираната чета за Баталјонската Група на Европската Унија (ЕУ БГ II/2012) од составот на 2.мпбр. Самооценувањето Ниво -1 и НИВО-2 на двете единици започна истовремено во […]

 • Започна вежбата „Македонски Блесок 08“

  zapocna-vezbata-mk-blesok-08-DSC03820_16-10-2011

  Во период од 15 до 22 Октомври 2011, на армискиот полигон „Криволак”, и во касарната „Чеде Филипоски – Даме“ во Кичево ќе се одржи теренската вежба „Македонски Блесок 08“. Свеченото отварање на вежбата се одржа денес (16.10 2011 година) во Центарот за обука (ЦО) „Пепелиште“ , на кое се обрати директорот на вежбата, полковник Митре […]


facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail