Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të ARM-së

Gjeneral-nënkolonel
Metodija Veliçkovski

ngs_arm Velickovski Metodija Data dhe vendi i lindjes:
11.05.1966, Shkup, Republikës së Maqedonisë

Arsimi:

 • Gjimnazi Ushtarak – (1980-1984)
 • Akademia Ushtarake – (1984-1988 год.)
 • Shkolla për Komandantë Batalioni 1999 (Gjermani)
 • Akademia për Komandë dhe Shtab – Shkup, 2000.
 • Kurs për Liderë – Qendra Xhorxh Marshal (Gjermani)
 • Shkolla për Siguri Kombëtare dhe Mbrojtje VA-FNSO Sofje, Bullgari (2005-2006)
 • Master në fushën e Menaxhimit Strategjik me Mbrojtjen dhe Forcat e Armatosura

Kariera Ushtarake:

 • Komandant Togu 1988 -1991
 • Komandant Kompanie Inxhinierike 1991 -1994
 • Shef i Inxhinierisë në Brigadën e parë të gardës 1995 -1999
 • Komandant batalioni inxhinierik 1999-2001
 • Shef i G-7 (inxhinieri) në Shtabin e SEEBRIG 2002-2004
 • Shef i Shtabit të Regjimenti Inxhinierik 2004
 • Komandant Regjimenti Inxhinierik 2004 -2006
 • Zëvendës Komandant i Brigadës së Parë të Mekanizuar Këmbësorike 2006-2009
 • Komandant i B2MK në KBO të SHP së ARM 2009-2012
 • Komandant i KBO 03.2012-08.2015
 • Shef i Shtabit të Përgjithshëm të Armatës së Republikës së Maqedonisë – 18.08.2015 -

Ngritjet në detyrë:

 • Nëntoger (1988)
 • Toger (1989)
 • Kapetan (1993)
 • Kapetan i klasit i (1996)
 • Major (1999)
 • Nënkolonel (2001)
 • Kolonel (2006)
 • Gjeneral brigade (2011 – 2013)
 • Gjeneral major (2013 – 2015)
 • Gjeneral nënkolonel (2015)

Dekorime:

 • SHBA: Medalje Zyrtare nga Garda Kombëtare e Vermontit “The Vermont National Guard Commendation Medal”
 • Bullgari: Medalje Zyrtare për Merita në Shërbimin nën Ngjyrat – nga Shkalla e Dytë – Commandation Medal “For Meritorius Service Under the Colors”- Second Grade
 • Medalje për arritje në SEEBRIG

Gjuhë të huaja:Anglisht, Gjermanisht, Bugarisht

Gjendja martesore: I martuar dhe baba i dy fëmijëve.

Hobi: Lexim, inovacion (ka paraqitur 2, ndërsa ka mbrojtur 1 patent)

Kontakt:

 • tel: + 389 2328-2012,
 • faks: + 389 2328-3951
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail