News

Shekerinska and Gjurchinovski on meetings with the NATO Commander - Naples Command, Admiral Foggo: We are convinced that in 2019 Macedonia will be at the table with the other NATO AlliesShekerinska dhe Gjurçinovski në takime me komandantin e Komandës së NATO-s në Napoli, admiralin Fogo: Jemi te bindur se në vitin 2019 Maqedonia do të zë vend në tavolinë me aleatët e tjerë të NATO-sШекеринска и Ѓурчиновски на средби со командантот на НАТО – командата во Неапол, адмиралот Фого: Убедени сме дека во 2019 Македонија ќе биде на масата со останатите сојузници во НАТО

Shekerinska and Gjurchinovski on meetings with the NATO Commander – Naples Command, Admiral Foggo: We are convinced that in 2019 Macedonia will be at the table with the other NATO Allies

Defence Minister Radmila Shekerinska and the Chief of General Staff of the ARM, Major General Vasko Gjurcinovski, met today with the Commander of the Allied Joint Force Command Naples, Admiral James Foggo, who is in a visit of the Republic of Macedonia. Shekerinska stressed the long-standing cooperation between the MOD and ARM and the Allied […]

Montenegrin Secretary of State Filipović on a working visit of MacedoniaSekretari shtetëror malazez Filipoviq për vizitë pune në MaqedoniЦрногорскиот државен секретар Филиповиќ во работна посета на Македонија

Montenegrin Secretary of State Filipović on a working visit of Macedonia

On invitation of the State Secretary in the Ministry of Defence of the Republic of Macedonia, Dragan Nikolic, the Secretary of State in the Ministry of Defence of Montenegro, Slobodan Filipović, is on a two-day working visit of Macedonia. During the visit, State Secretaries Nikolic and Filipović, together with the delegations, had a working meeting […]

Shekerinska: Both the expert and political public in Macedonia are united in the message that NATO membership for Macedonia means increased security, increased predictability, and at the same time chances for greater economic growthShekerinska: Edhe publiku ekspert dhe politik në Maqedoni janë të bashkuar në mesazhin se anëtarësimi i Maqedonisë në NATO do të thotë rritje e sigurisë, rritje e parashikueshmërisë dhe në të njëjtën kohë mundësi për rritje më të madhe ekonomikeШекеринска: И експертската и политичката јавност во Македонија се обединети во пораката дека членството во НАТО за Македонија значи зголемена безбедност, зголемена предвидливост и во исто време шанси за поголем економски раст

Shekerinska: Both the expert and political public in Macedonia are united in the message that NATO membership for Macedonia means increased security, increased predictability, and at the same time chances for greater economic growth

“Among the facts and fiction – what will Macedonia’s accession to NATO bring?” is the title of today’s debate and the presentation of two independent research papers on the effects of our country’s accession to the Alliance, organized by the Institute for European Policy, and opened by the Minister of Defence, Radmila Shekerinska. At the […]

Minister Shekerinska in Brussels on meetings with Mogherini and Khan: Macedonia should be rewarded with the beginning of negotiationsMinistrja Shekerinska në Bruksel në takime me Mogherini dhe Hahn: Maqedonia duhet të shpërblehet me fillimin e negociataveМинистерката Шекеринска во Брисел на средби со Могерини и Хан: Македонија треба да биде наградена со почеток на преговори

Minister Shekerinska in Brussels on meetings with Mogherini and Khan: Macedonia should be rewarded with the beginning of negotiations

Today, on the second day of the working visit to Brussels, the Deputy Prime Minister and Minister of Defence, Radmila Shekerinska, together with Foreign Minister Nikola Dimitrov, met with the High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy, Federica Mogherini, and the European Commissioner for European Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations, […]

Minister Shekerinska at a Conference in Brussels: Macedonia has deserved to start negotiations with the EUMinistrja Shekerinska në konferencë në Bruksel: Maqedonia meritoi të nis bisedimet me BE-nëМинистерката Шекеринска на конференција во Брисел: Македонија заслужи да ги почне преговорите со ЕУ

Minister Shekerinska at a Conference in Brussels: Macedonia has deserved to start negotiations with the EU

Deputy Prime Minister and Minister of Defence Radmila Shekerinska participated today in Brussels on a conference on the relations between the EU and the Western Balkans, dedicated to the enlargement of the Union, integration and the challenges of the transformation of the countries from the region. At the summit, Minister Shekerinska spoke on the first […]

Minister Shekerinska on a meeting with the French Minister of the Armed Forces, Florence Parly: France will strongly support Macedonia in NATOMinistrja Shekerinska takohet me ministren francez të Forcave të Armatosura, Florence Parly: Franca do të mbështesë fuqimisht Maqedoninë në NATOМинистерката Шекеринска на средба со француската министерка за вооружени сили, Флоранс Парли: Франција силно ќе ја поддржи Македонија во НАТО

Minister Shekerinska on a meeting with the French Minister of the Armed Forces, Florence Parly: France will strongly support Macedonia in NATO

Deputy Prime Minister and Minister of Defence Radmila Shekerinska held an official meeting in Paris with France’s Minister of the Armed Forces, Florence Parly. The official meeting between the Defence Ministers of Macedonia and France is taking place for the first time in a decade. The meeting focused on the cooperation between the two ministries […]

Deputy Minister Maksuti meets NATO DEEP representativesTakim i zëvendësministrit Maksuti me përfaqësuesit e Programit të NATO-s për Avancimin e Arsimit në MbrojtjeСредба на заменик министерот Максути со претставници на Програмата на НАТО за унапредување на образованието во одбраната

Deputy Minister Maksuti meets NATO DEEP representatives

Deputy Defense Minister Bekim Maksuti met today with representatives of the NATO Defense Education Enhancement Program (DEEP) in the Ministry of Defense. The meeting was also attended by representatives of the Human Resource Sector from the Military Academy, and the representatives of the NATO team presented the analysis of the cooperation for the past year […]

Shekerinska for the defense budget 2019: The defense budget is growing for a second year in a row - higher wages, more money for maintenance, equipment and modernizationShekerinska për Buxhetin e Mbrojtjes 2019: Vitin e dytë me rradhë buxheti i Mbrojtjes ritet – rroga më të larta, më shumë para për mirëmbajtje, pajisje dhe modernizim Шекеринска за одбранбениот буџет 2019 година: Втора година по ред буџетот за одбраната расте - повисоки плати, повеќе пари за одржување, за опрема и модернизација

Shekerinska for the defense budget 2019: The defense budget is growing for a second year in a row – higher wages, more money for maintenance, equipment and modernization

At today’s press conference, Defense Minister Radmila Shekerinska presented the defense budget for 2019, which, after a ten-year fall, has been going upward for a second year in a row and this year it amounts to 135 million euros. “Last year, the defense budget grew by 15%, and the increase for 2019 compared to the […]

Distinguished Visitors Day for the exercise "Autumn Storm 18"Dita për Mysafirë të Lartë në stërvitjen "Stuhia Vjeshtore 18"Ден за високи гости на вежбата ,,Есенска Бура 18“

Distinguished Visitors Day for the exercise “Autumn Storm 18″

Today at Military Range Krivolak the members of the ARM and MOI, who participated in the combined exercise “Autumn Storm-18″, demonstrated a coordinated approach in dealing with crisis management situations and procedures. On the Distinguished Visitors Day the special units of the ARM and MOI, with the support of helicopter units, the military police, the […]

State Secretary Dragan Nikolic at the Conference on Security Challenges in ZagrebSekretari shtetëror Dragan Nikoliq në Konferencë për sfidat e sigurisë në ZagrebДржавниот секретар Драган Николиќ на Конференција за безбедносни предизвици во Загреб

State Secretary Dragan Nikolic at the Conference on Security Challenges in Zagreb

From 21 to 23 November, State Secretary Dragan Nikolic is participating as a panellist at the 6th Conference on Security Challenges for Europe, held in Zagreb, Republic of Croatia, organized by the Centre for Security Cooperation – RACVIAC, “Konrad Adenauer Stiftung”, the office in Zagreb, with academic support of the Institute for Development and International […]

Minister Shekerinska among ARM soldiers in Afghanistan: You are our ambassadors, we are proud of your achievementsMinistrja Shekerinska në mesin e ushtarëve të ARM-së në Afganistan: Ju jeni ambasadorët tanë, jemi krenar për arritjet tuaja Министерката Шекеринска меѓу војниците на АРМ во Авганистан: Вие сте нашите амбасадори, горди сме на вашите постигнувања

Minister Shekerinska among ARM soldiers in Afghanistan: You are our ambassadors, we are proud of your achievements

Defence Minister Radmila Shekerinska is today in Kabul, Afghanistan, visiting members of the Macedonian contingent in the NATO Alliance mission – “Resolute Support” – for training, advising and assisting the Afghan Armed Forces. This is the first visit of a Minister of Defence to a Macedonian contingent in Afghanistan since 2013. This morning in Kabul […]

Minister Shekerinska at the A5 Meeting in Budva - the region and the United States want to see Macedonia as a NATO member as soon as possibleMinistrja Shekerinska në takimin e A5 në Budva -  rajoni dhe SHBA dëshirojnë së shpejti ta shohin Maqedoninë si anëtare të NATO-sМинистерката Шекеринска на состанокот на А5 во Будва – регионот и САД сакаат што поскоро да ја видат Македонија како членка на НАТО

Minister Shekerinska at the A5 Meeting in Budva – the region and the United States want to see Macedonia as a NATO member as soon as possible

Defence Minister Radmila Shekerinska participated today at the US-Adriatic Charter (Group A5) Ministerial in Budva. The meeting was also attended by the defence ministers of Albania, Bosnia and Herzegovina, Croatia and Montenegro, as well as US Deputy Assistant Secretary of Defense, Laura Cooper. Before the beginning of the meeting, Shekerinska held a working breakfast with […]