Lajme

Shekerinska and Gjurchinovski on meetings with the NATO Commander - Naples Command, Admiral Foggo: We are convinced that in 2019 Macedonia will be at the table with the other NATO AlliesShekerinska dhe Gjurçinovski në takime me komandantin e Komandës së NATO-s në Napoli, admiralin Fogo: Jemi te bindur se në vitin 2019 Maqedonia do të zë vend në tavolinë me aleatët e tjerë të NATO-sШекеринска и Ѓурчиновски на средби со командантот на НАТО – командата во Неапол, адмиралот Фого: Убедени сме дека во 2019 Македонија ќе биде на масата со останатите сојузници во НАТО

Shekerinska dhe Gjurçinovski në takime me komandantin e Komandës së NATO-s në Napoli, admiralin Fogo: Jemi te bindur se në vitin 2019 Maqedonia do të zë vend në tavolinë me aleatët e tjerë të NATO-s

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska dhe Shefi i Shtabit të ARM-së gjeneralmajor Vasko Gjurçinovski u takuan sot me komandantin e Komandës së Forcave të Përbashkëta të Forcave Aleate në Napoli, admiralin James Fogo, i ndodhet për vizitë në Republikën e Maqedonisë. Shekerinska theksoi bashkëpunimin e gjatë midis Ministrisë së Mbrojtjes dhe ARM-së dhe Komandës së […]

New Year's concert of the military bands of Macedonia, Bulgaria and MontenegroKoncerti i Vitit të Ri i orkestrave ushtarake të Maqedonisë, Bullgarisë dhe Malit të ZiНовогодишен концерт на воените оркестри на Македонија, Бугарија и Црна Гора

Koncerti i Vitit të Ri i orkestrave ushtarake të Maqedonisë, Bullgarisë dhe Malit të Zi

Orkestra ushtarake e Armatës së ARM-së, së bashku me anëtarët e Orkestrës ushtarake bullgare dhe orkestrës ushtarake të armatës së Malit të Zi, realizuan një koncert të Vitit të Ri në nder të pjesëtarëve të tre ushtrive në Shtëpinë e ARM-së në Shkup në frymën e bashkëpunimit të ndërsjellë. Në koncertin trilateral të Vitit të […]

Montenegrin Secretary of State Filipović on a working visit of MacedoniaSekretari shtetëror malazez Filipoviq për vizitë pune në MaqedoniЦрногорскиот државен секретар Филиповиќ во работна посета на Македонија

Sekretari shtetëror malazez Filipoviq për vizitë pune në Maqedoni

Me ftesë të sekretarit shtetëror në Ministrinë e Mbrojtjes të Republikës së Maqedonisë, Dragan Nikoliq, sekretarit shtetëror i Ministrisë malazeze të Mbrojtjes Slobodan Filipoviq ndodhet në një vizitë pune dy ditore në Maqedoni. Gjatë vizitës, sekretarët shtetërorë Nikoliq dhe Filipoviq së bashku me delegacionet kishin një takim pune për të diskutuar bashkëpunimin e tanishëm dhe […]

Shekerinska: Both the expert and political public in Macedonia are united in the message that NATO membership for Macedonia means increased security, increased predictability, and at the same time chances for greater economic growthShekerinska: Edhe publiku ekspert dhe politik në Maqedoni janë të bashkuar në mesazhin se anëtarësimi i Maqedonisë në NATO do të thotë rritje e sigurisë, rritje e parashikueshmërisë dhe në të njëjtën kohë mundësi për rritje më të madhe ekonomikeШекеринска: И експертската и политичката јавност во Македонија се обединети во пораката дека членството во НАТО за Македонија значи зголемена безбедност, зголемена предвидливост и во исто време шанси за поголем економски раст

Shekerinska: Edhe publiku ekspert dhe politik në Maqedoni janë të bashkuar në mesazhin se anëtarësimi i Maqedonisë në NATO do të thotë rritje e sigurisë, rritje e parashikueshmërisë dhe në të njëjtën kohë mundësi për rritje më të madhe ekonomike

“Midis faktit dhe fantazisë – çka do të sillte anëtarësimi i Maqedonisë në NATO”, është titulli i debatit të sotëm dhe prezantimi i dy hulumtimeve të pavarura mbi efektet e anëtarësimit të vendit tonë në Aleancë, i cili u organizua nga Instituti Evropian i Politikave, dhe u hap nga ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska. Ministrja […]

Minister Shekerinska in Brussels on meetings with Mogherini and Khan: Macedonia should be rewarded with the beginning of negotiationsMinistrja Shekerinska në Bruksel në takime me Mogherini dhe Hahn: Maqedonia duhet të shpërblehet me fillimin e negociataveМинистерката Шекеринска во Брисел на средби со Могерини и Хан: Македонија треба да биде наградена со почеток на преговори

Ministrja Shekerinska në Bruksel në takime me Mogherini dhe Hahn: Maqedonia duhet të shpërblehet me fillimin e negociatave

Sot, në ditën e dytë të vizitës në Bruksel, zëvendëskryeministrja dhe ministrja E Mbrojtjes Radmilla Shekerinska së bashku me ministrin e jashtëm Nikola Dimitrov u takuan me Përfaqësuesin e Lartë të Politikës së Jashtme dhe të Sigurisë së BE-së Federica Mogherini dhe Komisionerin për Lagjen e Mirë politikë dhe zgjerim, Johannes Hahn. Në takimet u […]

Minister Shekerinska at a Conference in Brussels: Macedonia has deserved to start negotiations with the EUMinistrja Shekerinska në konferencë në Bruksel: Maqedonia meritoi të nis bisedimet me BE-nëМинистерката Шекеринска на конференција во Брисел: Македонија заслужи да ги почне преговорите со ЕУ

Ministrja Shekerinska në konferencë në Bruksel: Maqedonia meritoi të nis bisedimet me BE-në

Zëvendëskryeministrja dhe ministre e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska sot në Bruksel morri pjesë në një konferencë mbi marrëdhëniet midis BE-së dhe Ballkanit Perëndimor, kushtuar zgjerimit të Bashkimit, integrimit dhe sfidave të transformimit të vendeve të rajonit. Në samit, ministrja Shekerinska foli në sesionin e parë me titull “BE-Ballkani Perëndimor: Ende e Komplikuar”. Duke folur para të […]

Minister Shekerinska on a meeting with the French Minister of the Armed Forces, Florence Parly: France will strongly support Macedonia in NATOMinistrja Shekerinska takohet me ministren francez të Forcave të Armatosura, Florence Parly: Franca do të mbështesë fuqimisht Maqedoninë në NATOМинистерката Шекеринска на средба со француската министерка за вооружени сили, Флоранс Парли: Франција силно ќе ја поддржи Македонија во НАТО

Ministrja Shekerinska takohet me ministren francez të Forcave të Armatosura, Florence Parly: Franca do të mbështesë fuqimisht Maqedoninë në NATO

Zëvendëskryeministrja dhe ministre e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska në Paris, zhvilloi një takim zyrtar me ministren franceze të Forcave të Armatosura, Florence Parly. Takim zyrtar midis ministrave të mbrojtjes të Maqedonisë dhe Francës realizohet për herë të parë pas një dekadë. Në takim u bisedua lidhur me bashkëpunimin midis dy ministrive dhe mbi situatën në vendin […]

Deputy Minister Maksuti meets NATO DEEP representativesTakim i zëvendësministrit Maksuti me përfaqësuesit e Programit të NATO-s për Avancimin e Arsimit në MbrojtjeСредба на заменик министерот Максути со претставници на Програмата на НАТО за унапредување на образованието во одбраната

Takim i zëvendësministrit Maksuti me përfaqësuesit e Programit të NATO-s për Avancimin e Arsimit në Mbrojtje

Zëvendësministri i Mbrojtjes Bekim Maksuti u takua sot me përfaqësuesit e Programit të NATO-s për Avancimin e Arsimit të Mbrojtjes – DEEP. Në takimin ku morën pjesë përfaqësues të Sektorit të Burimeve Njerëzore nga Akademia Ushtarake, përfaqësuesit e ekipit të NATO-s prezantuan analizën e bashkëpunimit për vitin e kaluar, sipas fokusit të aktiviteteve dhe në […]

Shekerinska for the defense budget 2019: The defense budget is growing for a second year in a row - higher wages, more money for maintenance, equipment and modernizationShekerinska për Buxhetin e Mbrojtjes 2019: Vitin e dytë me rradhë buxheti i Mbrojtjes ritet – rroga më të larta, më shumë para për mirëmbajtje, pajisje dhe modernizim Шекеринска за одбранбениот буџет 2019 година: Втора година по ред буџетот за одбраната расте - повисоки плати, повеќе пари за одржување, за опрема и модернизација

Shekerinska për Buxhetin e Mbrojtjes 2019: Vitin e dytë me rradhë buxheti i Mbrojtjes ritet – rroga më të larta, më shumë para për mirëmbajtje, pajisje dhe modernizim

Ministrja e Mbrojtjes, Radmilla Shekerinska sot në konferencë për shtyp sqaroi buxhetin e mbrojtjes për vitin 2019, i cili pas dhjetë viteve rënie, për dy vite me rradhë është në ritje dhe këtë vit përbën 135 milion euro. „Vitin e kaluar buxheti i u rit për 15%, ndërsa ritja për vitin 2019 në krahasim me […]

Distinguished Visitors Day for the exercise "Autumn Storm 18"Dita për Mysafirë të Lartë në stërvitjen "Stuhia Vjeshtore 18"Ден за високи гости на вежбата ,,Есенска Бура 18“

Dita për Mysafirë të Lartë në stërvitjen “Stuhia Vjeshtore 18″

Pjesëtarët e ARM-së dhe MPB-së, të cilët morën pjesë në stërvitjen e përbashkët “Stuhia Vjeshtore 18″, sot në Poligonin Ushtarak “Krivolak”, demonstruan një performancë të koordinuar për përballje me situatat dhe procedurat lidhur me menaxhimin e krizave. Në Ditën E Mysafirëve Të Lartë, njësitë speciale të ARM-së dhe Ministrisë së Brendshme, me mbështetjen e njësive […]

State Secretary Dragan Nikolic at the Conference on Security Challenges in ZagrebSekretari shtetëror Dragan Nikoliq në Konferencë për sfidat e sigurisë në ZagrebДржавниот секретар Драган Николиќ на Конференција за безбедносни предизвици во Загреб

Sekretari shtetëror Dragan Nikoliq në Konferencë për sfidat e sigurisë në Zagreb

Sekretari i Shtetit Dragan Nikoliq, nga 21 deri më 23 nëntor, merr pjesë si panelist në Konferencën e Gjashtë për Sfidat e Sigurisë në Evropë që mbahet në Zagreb, Republikën e Kroacisë, organizuar nga Qendra për Siguri dhe Bashkëpunim RACVIAC, “Konrad Adenauer Stiftung”, zyra në Zagreb, me mbështetjen akademike të Institutit për Zhvillim dhe Marrëdhënie […]

Shekerinska me ushtarët e ARM-së në Kabul:  Suksesi juaj është sukses për përcaktimet strategjike të MaqedonisëШекеринска со војниците од АРМ во Кабул:  Вашиот успех е успех за стратешките определби на Македонија

Shekerinska me ushtarët e ARM-së në Kabul: Suksesi juaj është sukses për përcaktimet strategjike të Maqedonisë

Ministrja e Mbrojtjes Radmilla Shekerinska përfundoi vizitën e kontigjentit maqedonas në Afganistan me një takim jozyrtar me pjesëtarët e ARM-së në aeroportin e Kabulit. „Në të gjitha takimet me udhëheqjen e misionit “Mbështetje e Vendosur” më është dhënë një mesazh – se ajo që ju karakterizon është angazhimi juaj, shkathtësitë dhe aftësitë tuaja. Sot të […]