Промоции

„Воените генерали од Македонија 1943-2017“

„Воените генерали од Македонија 1943-2017“

Во рамките на активностите за одбележување на големиот јубилеј 25 години АРМ во  Домот на АРМ  беше промовирана монографијата „Воените генерали  од Македонија 1943-2017“, во издание на здружението „Клуб на генерали на Република Македонија“, која е авторско дело на пензионираните генерали на АРМ Мирослав Стојановски и Борис Стојаноски. На свечената промоција на монографијата „Воените генерали […]

Иницијатива за регионален центар за мир во MакедонијаIniciativë për Qendër rajonale për paqe në Maqedoni - Akademi solemne me rastin e ndarjes së Çmimit Nobël për Paqe

Иницијатива за регионален центар за мир во Mакедонија

Свечена академија по повод доделувањето на Нобеловата награда за мир На 7 декември, во организација на Министерството за одбрана на Република Македонија, во Галеријата „Нобеловците и АРМ за мирот“ во Музејот на Македонија се одржа Свечена академија по повод 111 години од доделувањето на Нобеловата награда за мир и нејзиното овогодишно врачување на Европската унија. […]