НГШ Говори

ОБРАЌАЊЕ НА НГШ НА АРМ ЗА СВЕЧЕНОСТ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА пСО

Почитуван господин заменик министер, Господа генерали, Почитуван господин државен секретар, Претставници на воено-дипломатскиот кор во Република Македонија Припадници на полкот за специјални операции, Драги гости и претставници на медиумите, Дами и господа, Денес, на сите нас ни претставува особена чест и задоволство празнувањето на Денот на полкот за специјални операции, единица која од нејзиното формирање, […]

ГОВОР НА НАЧАЛНИКОТ НА ГЕНЕРАЛШТАБОТ ПО ПОВОД ПРОСЛАВА НА ДЕНОТ НА АРМ ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГШ И МО

Скопје, 17.08.2012 година Почитуван господине министер Фатмир Бесими, Почитувани претставници од кабинетот на претседателот на Република Македонија, Почитувани поранешни министри и началници на Генералштабот на АРМ, Господа генерали, Припадници на Министерството за одбрана и Генералштабот, Почитувани претставници на медиумите, Почитувани гости, дами и господа, Да се биде припадник на Армијата на Република Македонија претставува огромна […]

ГОВОР НА НАЧАЛНИКОТ НА ГШ НА АРМ ЗА СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД ЈУБИЛЕЈОТ ,,20 ГОДИНИ АРМ“ Дом на АРМ,

Скопје, 16.08.2012 година Почитуван господине Претседател на Република Македонија и Врховен командант на Вооружените сили, г-дин Ѓорге Иванов, Почитуван господине Претседател на Собранието на Република Македонија, г-дин Трајко Вељаноски, Почитуван господине претседател на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, Poчитуван господине министер за одбрана, г-дин Фатмир Бесими, Почитувани министри во Владата на Република Македонија, […]

Обраќање на НГШ на АРМ на научно-стручна конференција „Процес на планирање и донесување на одлуки и современи операции: Каде сме денес? А каде треба да бидеме утре“ во Дом на АРМ на 14.05.2012

Почитуван господине министер за одбрана, Почитувана госпоѓо министер за внатрешни работи, Господа генерали, Претставници на медиумите, Драги гости, Со денешнава научна-стручна конференција е  опфатена една  важна тема со која воените лидери се бават исто онолку, колку што и постои науката за војната. Денешниот современ свет се карактеризира со брзи комплексни и динамични промени и се […]

Обраќање на НГШ на АРМ на Меѓународна научно-стручна конференција

Почитуван господине Претседател и Врховен командант на вооружените сили на Република Македонија, Пoчитуван господине министер за одбрана, Господа генерали, Претставници на медиумите, Драги гости,  Република Македонија од своето осамостојување и етаблирање како самостојна и суверена држава води политика, развива стратегии и гради систем кој ќе овозможи нејзина целосна евро-атланска интеграција, согласно нејзините интереси, потреби и […]

Обраќање на НГШ на АРМ на свеченост по повод примопредавањето на должноста командант на пСО

Почитуван господине заменик министер, Господа генерали, Почитувни претставници на воено дипломатски кор Припадници на полкот за специјални операции, Претставници на медиумите, Драги гости, Ми претставува особена чест и задоволство што  како Началник на Генералштабот имам можност со предавањето на знамето, да ја крунисам свечената церемонија на примопредавање на должноста командант на полкот за специјални операции. […]

ОБРАЌАЊЕ НА НГШ НА АРМ на презентација на Годишна програма за одбележување на Јубилејот ,,20 години АРМ“ на 19.02.2012 година

Почитуван Министер за одбрана Фатмир Бесими, Почитувани министри и претставници од Кабинетот на Претседателот и Владата на Република Македонија, Почитувани екселенции амбасадори во Република Македонија, Господа генерали и старешини, Претставници од Министерството за одбрана и Генералштабот на АРМ, Претставници на медиумите, Дами и господа, Одбележувањето и прославата на јубилејот ,,20 години АРМ“ за нас, припадниците […]

ГОВОР НА НАЧАЛНИКОТ НА ГЕНЕРАЛШТАБОТ НА ЦЕНТРАЛНАТА ПРОСЛАВА НА ДЕНОТ НА АРМ, Центар за обука на вода, Охрид

Почитуван господине Претседател на Република Македонија, Почитуван господине Претседател на Собранието на Република Македонија, Почитувани поранешни претседатели на Република Македонија, Пoчитуван министер за одбрана, Почитувани министри во Владата на Република Македонија, Почитувани поранешни министри за одбрана и поранешни началници на Генералштабот на АРМ, Почитувани поглавари на верските заедници во Република Македонија, Почитуван адмирал Локлиер, Ваши […]