МО Радмила Шекеринска Говори

Обраќање на министерката за одбрана Радмила Шекеринска на приемот на 70 ПФВ  11.09.2020 касарна Илинден

Обраќање на министерката за одбрана Радмила Шекеринска на приемот на 70 ПФВ 11.09.2020 касарна Илинден

Добредојдовте во Армијата на Република Северна Македонија! Во деновите кога го прославуваме денот на нашата независност, во годината во која ја реализиравме една од стратешките цели, а тоа е членството во НАТО, во моментите кога целиот свет се соочува со пандемија, а сите светски армии се првите кои нудат помош ми причинува големо задоволство што […]

ADDRESS BY MINISTER SHEKERINSKA – SEEBRIG HQ OPENING CEREMONY - KUMANOVO, N. MACEDONIA 26 AUG 2020ОБРАЌАЊЕ НА МИНИСТЕРКАТА ШЕКЕРИНСКА НА ЦЕРЕМОНИЈАТА НА ОТВОРАЊЕ НА КОМАНДАТА НА СЕЕБРИГ - КУМАНОВО, СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА 26.08.2020

ОБРАЌАЊЕ НА МИНИСТЕРКАТА ШЕКЕРИНСКА НА ЦЕРЕМОНИЈАТА НА ОТВОРАЊЕ НА КОМАНДАТА НА СЕЕБРИГ – КУМАНОВО, СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА 26.08.2020

Ценети гости, Почитувани припадници на семејството на СЕЕБРИГ, Добредојдовте во Куманово, добредојдовте во Северна Македонија. Навистина ми причинува огромно задоволство да ви се обратам денес овде по повод отворањето на новата локација на Командата на Бригадата на Југоисточна Европа. Задоволството е уште поголемо од две причини: првата е што Северна Македонија, која е всушност местото […]

Обраќање на МО Шекеринска по повод 18. Август - Денот на Армијата

Обраќање на МО Шекеринска по повод 18. Август – Денот на Армијата

Ми причинува неизмерно задоволство што стојам денес овде пред вас. Пред Армија на земја членка на НАТО. Армија која даде огромен придонес во исполнувањето на таа цел. Армија која сите нас не направи горди. И Армија која го прави горд својот народ и ја ужива неговата најголема доверба. Долг пат поминавме и од местото каде […]

ОБРАЌАЊЕ на министерката за одбрана Радмила Шекеринска – Касарна „Илинден“, 23 јуни 2020 година

На крајот сме на долгата и исцрпувачка вонредна состојба која првпат беше прогласена на 18 март оваа година. Армијата заедно со здравствените работници, заедно со полицијата одигра една од клучните улога во овој тримесечен период. Бевте секаде каде што ја бараа вашата поддршка. Бевте на граница, бевте во заразените подрачја, помагавте во карантините, помагавте на […]

Обраќање на министерката за одбрана Радмила Шекеринска по повод Денот на воздухопловниот ВИНГ – 10 јуни 2020 – Касарна Страшо Пинџур – Петровец

Дозволете ми во име на сите, на припадниците на воздухопловниот ВИНГ да им го честитам Денот на воздухопловството, историски ден кога во далечната 1992 за прв пат наш воен екипаж изврши прв лет со воздухоплов. Од тогаш поминаа 28 години што е доволен период да ги анализираме нашите искуства, да го оцениме минатото и да […]

Обраќање на министерката за одбрана, Радмила Шекеринска пред припадниците на Армијата во Касарната „Чеде Филиповски – Даме“ – Кичево 28.05.2020 година

Почнуцвајки од Кичево честитајќи им на сите војници за пожртвуваноста им честитам на сите припадници на Армијата за пожртвуваноста со која сите ги превзедовте задачите за поддршка на државата и граѓаните во справување со светската пандемија која ја зафати и нашата земја. Секоја вистинска Армија во вистински моомент е подготвена да излезе во пресрет и […]

Обраќање на министерката за одбрана, Радмила Шекеринска пред припадниците на Армијата во Касарната „Мирче Ацев“ во Прилеп – 13.04.2020 година

Дозволете ми да ве поздравам во вакви тешки, несекојдневни, и над се опасни околности, во коишто функционира и нашата држава, па и нашата армија. Денеска дојдов во Прилеп и во прилепската касарна прво да ви се заблагодарам. Да ви се заблагодарам што сте со своите граѓани во овие тешки времиња. На влезот во Прилеп, првата […]

ПОЗДРАВНО ОБРАЌАЊЕ НА МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА, НА ДЕНОТ ЗА ВИСОКИ ГОСТИ НА ВЕЖБАТА „REGEX 19“ Велес, 16.10.2019

Почитувани присутни, Навистина ми е задоволство што сум тука да учествувам на Денот за високи гости во Центарот за симулации на Армијата на Република Северна Македонија, на Компјутерски асистираната тактичка вежба „REGEX 19“. За оваа вежба со гордост кажуваме дека опфаќа армиски припадници од 4. континенти. Тоа покажува колкава е довербата во нас, во нашата […]

Обраќање на министерката Шекеринска по повод 18.Август – Денот на Армијата на Република Северна Македонија

Охрид 18.08.2019 годдина Почитуван претседателе Пендаровски, Почитувани припадници на Армијата на Република Северна Македонија, Почитувани, старешини, офицери, војници, подофоцери Почитувани гости, Ова зад нас е Година на успех. Година во која се заокружува најуспешната етапа од нашиот пат кон НАТО Алијансата. Зад нашата Армија се буквално 27 години марш. Како и секој марш условите во […]

Обраќање на министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, на приемот на 125 професионални војници во Армијата

Касарна Велес, 07 август 2019 година Почитувани, Драги војници, денот кога почнува еден млад човек со нова професија, со избор на своја професија е ден во кој се упатуваат многу различни пораки. Ви се посакува успех, се посакува резултати во работењето, се посакува голема упорност, трпеливост, трудољубивост. Јас ќе изберам денеска да ви кажам дека […]